При седем милиона население в България в страната със сигурност

...
При седем милиона население в България в страната със сигурност
Коментари Харесай

Мангъров: Борисов ми каза Ако бях жена, щях да ти пусна!

 При седем милиона население в България в страната сигурно има най-малко сред 250 и 300 хиляди инфектирани, само че по-голямата част от тях дори не са разбрали, че са изкарали вируса. Това съобщи в студиото на ``Тази сутрин`` по bTV инфекционистът доцент Атанас Мангъров.

" Смъртността при морбили е едно на хиляда, до момента в който при ковид е едно на две хиляди, т.е. сегашната смъртност при COVID-19 е в пъти по-малка от тази при морбили``, уточни доцент Мангъров.

По думите му повода за големия брой умряли от ковид се дължи на по-високата междинна дълготрайност на живота в Италия, Испания и Англия, където тя е 80 години, до момента в който в България междинната дълготрайност е към 73 години, заради което смъртните случаи у нас са и по-малко.

Доц. Мангъров още един път увери, че сред него и Националния действен щаб няма борба.

" Нямам борба с никого. Аз съм тук, с цел да оказвам помощ и да се забавлявам``, отсече доцент Мангъров.

" Всичко, което бе направено, бе направено с най-хубави планове и за да се резервира животът на хората. Прави чест на премиера, че чу гласа на науката, т.е. мен. Дори на 40-тата минута от нашия диалог, преди да даносет кафето, той ми съобщи: " Виж какво, Мангъров, в случай че бях жена, щях да ти пусна``. Говорихме към час и мисля, че тогава ме чу доста добре и ме разбра какво говоря``, разкри той.

В умозаключение инфекционистът показа, че с разхлабването на ограниченията не чака през есента да настъпи някакъв апокалипсис по отношение на плануваното от редица специалисти завръщане на COVID-19.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР