При сделката за F-16 ще получим това, което сме искали.

...
При сделката за F-16 ще получим това, което сме искали.
Коментари Харесай

Министър Караниколов с подробности за F-16 и завода на Фолксваген

При договорката за F-16 ще получим това, което сме желали. Така настояват военните специалисти и аз им имам вяра. В Министерството на стопанската система не разбираме от самолети и имаме вяра на военните. Не мога да се съглася с думите на президента, че в тази договорка има скрити разноски. За мен ще получим всичко, което сме желали.

Това сподели в утринния блок на БТВ министърът на стопанската система Емил Караниколов във връзка договорката за F-16. "Нашата съществена задача при тази договорка бе да работим за развиването на българската стопанска система. Говоря за сапоразумението за индустриално съдействие и развиване. За мен постигнахме най-хубавите параметри, тъй като български компании ще вземат участие в ремонтите на тези самолети, ще има ноухау, ще се образоват водачи у нас. Оборотите ще остават в България. От тази позиция, като се изключи че оттук насетне ще спестим разноски, защото знаете, когато купите един аероплан има освен консумативи и гориво, ние ще можем доста от нещата да ги ремонтираме в България. В момента има към 2 хиляди самолети F-16 и се чака към 300 нови да бъдат поръчани. Надявам се, че българската промишленост посредством това съглашение за индустриално съдействие ще придобие такива качества с времето и ремонтите на избрани съставни елементи ще се правят в България. Всичко това е триумф за мен ", разкри икономическият министър.

Караниколов разяснява и тематиката за цех на "Фолксваген " у нас. "Искам да благодаря на всички от автомобилната промишленост. Състезанието не е завършило и продължава. България има потенциал да създава коли. България не е отпаднала от това съревнование. Искам да уточня, че първоначално в него участваха 20 страни и България остана след последните две. Категорично не мога да се съглася с информациите, че задграничните вложения са намалели. Данните на Българска народна банка сочат тъкмо противоположното. В момента безработицата в България е към 5%, за една година са разкрити 7 000 нови работни места, измежду първите пет страни сме по икономическо развиване, имаме растеж на заплатите от 30%. Съгласен съм и никой не отхвърля, че в България приходите към момента са ниски, само че последните години държавното управление на Бойко Борисов прави доста. Българската стопанска система беше разрушена и в този момент ние вършим всичко допустимо тя още веднъж да проработи и считам, че се оправяме добре ", безапелационен беше Емил Караниколов.

"Нямам никакви проблеми и спорове с министър Красимир Каракачанов. В държавното управление се работи и никой не се дели на квоти. Не мога да разясня ставащото в Обединени патриоти. Да, аз съм от квотата на "Атака ", само че отново ще кажа, че в министерски съвет всички работим дружно и никой не се дели ", приключи министър Караниколов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР