При сблъсъците с антиглобалисти в Хамбург са били ранени 76

...
При сблъсъците с антиглобалисти в Хамбург са били ранени 76
Коментари Харесай

Нощ на насилие и анархия в Хамбург

При конфликтите с антиглобалисти в Хамбург са били ранени 76 чиновници на силите на реда, съобщи Reuters, цитирайки представител на локалната полиция.

Става дума за леки пострадвания, посочи тя. Засега е известно за минимум двама ранени измежду протестиращите. Петима души бяха арестувани.

По данни на DPА се е наложило трима от служителите на реда да бъдат признати в болница, а арестуваните са сред 10 и 20. Един от служителите на реда е получил контузия на очите от фойерверк.

"Възмутени сме ", съобщи хамбургската полиция в Тwitter.



Към 22:30 ч. по Гринуич няколко хиляди души продължавали митингите против срещата на върха на Г-20 под надзора на силите за битка с безредиците. Този път митингите прекосявали умерено, оповестява АР.

Протестиращите радикални антиглобалисти са се разделили на групи, образуват отряди в разнообразни елементи на града и разрушават всичко по пътя си, съобщи ТАСС, цитирайки локалната полиция. Имало е опити за заслепяване с лазер на кръжащия над града полицейски хеликоптер. Силите за сигурност предизвестяват жителите да не излизат на улицата без нужда.





Значителен брой нападателно настроени антиглобалисти се концентрираха в региона на Шанценфиртел, считан за един от бастионите на локалните леви радикали. В отговор на дейностите им, полицията беше принудена още веднъж да употребява водни оръдия, оповестява ТАСС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР