При сблъсъците между демонстранти и полицаи снощи в Барселона са

...
При сблъсъците между демонстранти и полицаи снощи в Барселона са
Коментари Харесай

При протестите в Каталуня снощи са били ранени 182 души

При конфликтите сред стачкуващи и служители на реда нощес в Барселона са ранени 152-ма души, а общо броят на потърпевшите в цяла Каталуня е 182, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция. Задържаните в региона са 83-ма, оповестява министерството на вътрешните работи.

Протестите започнаха незабавно, откакто каталунски сепаратистки водачи бяха наказани, поради ролята им в опита за разединение на района през 2017 година.

Тази заран миризма на изгоряло още се стелеше в центъра на Барселона покрай площад " Уркинаона ", където продължава почистването на множеството части от изпочупени при снощните конфликти предмети, камъни, счупени стъкла и гилзи от гумени патрони. Десетки павета са изтръгнати от тротоарите.

В самия център на града радикални последователи на сепаратистите влязоха в конфликт със силите на реда, хвърляйки камъни и железни предмети. Полицията отвърна с гумени патрони и сълзотворен газ.

Множество огньове бяха запалени и бяха издигнати барикади на петия ден от мобилизацията против тежките правосъдни присъди за водачите на сепаратистите поради ролята им опита за обособяване на региона през октомври 2017 година.

От понеделник до през вчерашния ден всяка вечер градът се превръщаше в сцена на яростни конфликти. Преди вчерашните прояви на принуждение над 500 000 души демонстрираха спокойно в Барселона след общата стачка денем.

Тази заран автомагистрала АР7 е затворена в посока от Франция за Испания покрай границата поради проява на сепаратисти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР