При съвместна полицейска акция в Белгия и Франция снощи са

...
При съвместна полицейска акция в Белгия и Франция снощи са
Коментари Харесай

Предотвратиха атентати в Белгия и Франция


При взаимна полицейска акция в Белгия и Франция нощес са били арестувани петима хипотетични джихадисти, оповестяват локални медии. По всяка възможност посредством това са били предотвратени и атентати. Арестуваните са членове на група мотористи, наричаща се " Камикадзе райдърс ". Двама от тях наскоро бяха наказани за присъединяване в терористична активност. Снощи четирима са били хванати в Брюксел, а един – във Франция, съобщи бТВ.

При претърсванията нощес в граничния френски град Лил и в кв. " Андерлехт " в Брюксел са били открити автомати " Калашников " и боеприпаси. Белгийската прокуратура прецизира, че хипотетичните джихадисти-мотоциклетисти нямат нищо общо с терористите, взривили се до момента в Брюксел и Париж от 2015 година

За групата на мотористите е известно, че е привлечена от концепцията за джихад. В компютър на един от нейните членове директно след ноемврийските атентати в Париж преди две години било намерено предсмъртно писмо на шахид. От опасения, че мотористите може да преминат към деяние, новогодишната заря в Брюксел през 2015 година бе анулирана, напомнят медиите.

Групата на мотористите е основана през 2003 година в Брюксел от мюсюлмани и е поддържала връзка с терористичната организация " Шериат за Белгия ". Според данни на службите през 2015 година мотористите са обмисляли удари по централния столичен площад, по полицейското ръководство в непосредствена непосредственост, както и против полицейски патрули.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР