При съвместна операция на служители от Националната полиция, НАП и

...
При съвместна операция на служители от Националната полиция, НАП и
Коментари Харесай

Установиха нередности при 2 лаборатории за психотестове на кандидат-шофьори

При взаимна интервенция на чиновници от Националната полиция, Национална агенция за приходите и " Автомобилна администрация " (ИААА) са открити нарушавания в две лаборатории за психотест на водачите, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Съвместната инспекция на служители на реда, данъчни и чиновници на " Автомобилна администрация " е била в четири лаборатории за психическа валидност на кандидат-шофьори в София и в Стара Загора.

 Нужна е нова методика за оценка на риска от експанзия на пътя
Нужна е нова методика за оценка на риска от експанзия на пътя

Разглеждат чувството, планирането, преодоляването на експанзията и импулсивността

Инспекциите са на 12 и на 13 декември. В две от тях са открити нередности. В едната те са били свързани с метода на осъществяване на психически проучвания и тяхна обработка . Съставен е акт за административно нарушаване, като работата по изясняване на случая продължава.

При инспекция в друга лаборатория е открито, че сега тече психически изпит на група от 8 индивида, само че на място е имало единствено един кандидат-курсист . В същото време в листата за присъстващи били оградени всички, поискали да се явят.

 Българска академия на науките изготвя нови психотестове за професионалните водачи
Българска академия на науките изготвя нови психотестове за професионалните водачи

Изготвят се три пъти по-бързо

По случая е формиран акт за открито административно нарушаване . При инспекцията данъчните са открили неналичия по касова наличност.

Работата по изясняване на случая продължава и материалите ще бъдат предадени на способените органи за взимане на отношение по случая.

Припомняме, за проблеми в някогашната Държавна автомобилна ревизия (ДАИ), която бе преименувана в Държавна организация " Автомобилна администрация " (ДААА) се приказва от години.

 Националната следствена работа затваря пътя Своге-София в понеделник
Националната следствена работа затваря пътя Своге-София в понеделник

Заради следствието на тежката злополука с рейса

В края на месец март 2016 година бяха арестувани минимум 14 души по съмнения за корупция при профилираната акция на ДАНС, ГДБОП и профилираната прокуратура.

Между арестуваните беше и някогашният началник на ДАИ Цветелин Цветанов . Той беше посочен за началник на проведена незаконна група, която като се изключи че е търгувала книжки, е събирала и такса " успокоение " от превозвачески компании.

При следствието незабавно след ареста на Цветелин Цветанов длъжностните лица дефинираха като " пещерата на Аладин " тайника в къщата на тъста на Цветанов в Долни Дъбник.

При интервенцията бяха конфискувани към 400 000 лева са, като у самия Цветанов 175 000 лв..

Обвинения са повдигнати и против другите членове на проведената група - Соня Христова, Цветелина Димчева-Дойчинова,Тихомир Вълчев, Пламен Ангелов, Емил Иванов, Венцислав Генов и Цецка Димитрова.

През лятото на 2018 година Николай Колев-Босия направи 81-дневна гладна стачка с искане транспортният министър Ивайло Московски да подаде оставка поради пазаруване на шофьорски книжки.

Министър Московски подаде оставка дружно с сътрудниците си Николай Нанков и Валентин Радев на 31 август поради злополуката край Своге , в която починаха 20 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР