При съвместна акция на НАП и Инспекцията по труда в

...
При съвместна акция на НАП и Инспекцията по труда в
Коментари Харесай

Спряха необезопасен строеж в София

При взаимна акция на Национална агенция за приходите и Инспекцията по труда в София беше спрян градеж в " Манастирски ливади " поради необезопасена среда на работа. Досега инспекторите са ревизирали 30 обекта, а акцията продължава, съобщи Българска национална телевизия.

За 9 месеца са регистрирани 33 000 нарушавания, свързани със строителството. Около 75 % от трудовите нарушавания у нас са за необезопасени строителни обекти, такива бяха установени и при днешната инспекция.

" Не са обезопасени контурите на етажните плочи на всички равнища, градивни отвори необезопасени, отворени електротабла ", изясни Екатерина Асенова от Инспекция по труда.

След формирания акт на строителния обект в " Манастирски ливади ", строителите незабавно се заеха с обезопасяването му.

От Агенцията по приходите най-често установяват липса документите за наличие на служащите и изчезнали графиците и инструктажи. Често се среща строител да уточни, че работи на 4-часов работен ден, а действително да е повече.

" Не е доста разумно кофражисти и зидари да поставят труд единствено за 4 часа, това е един знак за нас, че нещо не е подреди - вероятно имаме укриване на вноски и налог ", сподели Мая Първанова от Национална агенция за приходите.

Спрямо 2017 година има растеж на заетостта в строителния отрасъл със 7 %.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР