При рутинен преглед се установи, че синът ми има 5

...
При рутинен преглед се установи, че синът ми има 5
Коментари Харесай

Майка на дете поставено под пълна упойка за вадене на зъби: Изборът ми не бе информиран

При обикновен обзор се откри, че синът ми има 5 кариеса. Предложиха ни да ни сложат цялостна анестезия, с цел да се излекуват зъбите му едновременно. Синът ми беше втори клас. Това описа майка на дете, на което са приложили от съдбовната анестезия, Ирина Абаджиева-Репуц в ефира на БТВ. Повод за думите ѝ стана казусът на Алекс, който умря следф слагане на цялостна анестезия при интервенция на киста на зъба.

Тя добави, че синът ѝ е безусловно здрав.

"В такива случаи не очакваш, че нещо може да се обърка. Отиваме в една първокласна клиника, с общителен личен състав, не съм очаквала, че не що може да се обърка. Беше ми показано като общоприета процедура. Ние пациентите разчитаме, че където се ползва цялостна анестезия, се съхраняват и противоотрови. Сега си давам сметка на какъв риск е било подложено детето ми и това, че изборът ми не е бил осведомен ".

"Проблемът е, че системата, която съществува не е построена, тъй че да има логистика сред лечебните заведения, които да реагират в сходни случаи. Когато съществува антидот и е безценен, би трябвало да се сътвори организация, с цел да се достави бързо при потребност ", настоя майката.

"Моята майка е анестизиолог и ми се чудеше за какво съм поела този риск ", показа още дамата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР