При руска атака срещу град Запорожие снощи са били нанесени

...
При руска атака срещу град Запорожие снощи са били нанесени
Коментари Харесай

Нова атака срещу Запорожие: Разрушени жилищни сгради и най-малко 17 жертви

При съветска офанзива против град Запорожие нощес са били нанесени удари по жилищни здания, в резултат на които са починали минимум 17 души, съобщи през днешния ден почитан чиновник от украинския град, представен от Асошиейтед прес.

 Снимка: AP/БТА

През последните седмици градът беше изумен неведнъж.

 Снимка: AP/БТА

Той се намира в следената от Украйна част от района, анексиран предходната седмица от президента на Русия Владимир Путин в нарушаване на интернационалното право.

Секретарят на градския съвет на Запорожие Анатолий Куртев съобщи, че градът е бил изумен от ракети нощес и че минимум пет частни къщи са разрушени, а към 40 са развалени, прибавя Българска телеграфна агенция.

 Снимка: AP/БТА

Нападението беше осъществено откакто през вчерашния ден детонация провокира отчасти сриване на моста, свързващ Кримския полуостров с Русия, отбелязва АП.

Вижте всички фотоси

Това нанесе вреди на значима артерия за доставяне на сриващите се военни старания на Кремъл в Южна Украйна и засегна значим знак на съветската мощност в района.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски в среднощното си видеообръщение съобщи, че украинските сили вземат участие в доста тежки боеве покрай стратегически значимия източен украински град Бахмут, който Русия се пробва да превземе, предава Ройтерс.

Въпреки че украинските военни си върнаха хиляди квадратни километра земя при наскорошните офанзиви на изток и на юг, украински представители споделят, че напредъкът евентуално ще се забави когато силите на Киев срещнат по-решителна опозиция, отбелязва Ройтерс.

Руските сили се пробваха неколкократно да завладяват Бахмут, който е ситуиран на главния път, водещ към градовете Славянск и Краматорск. И двата града са в Донбас.

" Държим нашите позиции в Донбас, по-специално по направлението на Бахмут, където е доста, доста мъчно в този момент, там се водят доста тежки сражения ", сподели Зеленски, добавя Българска телеграфна агенция.

Той повтори апела към западните съдружници да дават по-големи количества противовъздушни системи на Украйна.

Руските сили не престават да изстрелват ракети по украински градове. Киев ги упреква, че употребяват и ирански дронове камикадзе. Представител на град Запорожие сподели, че съветска ракета е поразила постройка късно през вчерашния ден. Отделно представители споделиха, че броят на жертвите от съветския ракетен удар по града в четвъртък доближи 18 души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР