При резервациите през интернет за Свети Валентин и Трифон Зарезан,

...
При резервациите през интернет за Свети Валентин и Трифон Зарезан,
Коментари Харесай

КЗП: Внимавайте с офертите за Свети Валентин и Трифон Зарезан

При резервациите през интернет за Свети Валентин и Трифон Зарезан, изключително в последния миг, би трябвало да се внимава с оферти от вида „ топ оферта”, предизвести ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по Bulgaria On Air.
„ Ние не можем да кажем какво тъкмо значи това название, по отношение на какво е „ топ” офертата и така нататък Затова потребителското самообладание не трябва да ни напуща даже когато става въпрос за празници. Важно е да изследваме есенцията на това, което желаеме да получим и това, което ни се предлага”, подчертава Маргаритов.
„ Когато желаете да зарадвате обичания човек с подарък от интернет навръх този празник и доставката закъснее, Вие ще би трябвало да вземете бързо някакво друго решение, с цел да намерите опция. Но щом забавянето е по виновност на търговеца, имате право да развалите договорката даже когато става въпрос за така наречен артикули по поръчка, каквато поначало не може да бъде отказана от потребителя откакто нещо е направено по негов размер или за този, на който би желал да го подари”, изясни ръководителят на КЗП. Той добави, че при забавена доставка търговецът дължи обезщетение, което може да включва предплатено заплатените суми по отношение на покупката, както и за други претърпени заради закъснението вреди.
Тези, които ще предпочетат превръщащия се във все по-предпочитан от потребителите прийом за дарове – ваучерът, е значимо да се обърне внимание на това, че постоянно закупуването и потреблението му е обвързвано с някакви правила. „ Най-малкото период, в който би трябвало да бъде осъществена покупката, или други условия, които може да се свързани с друг вид промоции и понижения, за които въпросният ваучер да не важи. При подаряването им хората не трябва да се тормозят да предадат сходна информация, защото по този начин този, който го получава, освен няма да бъде стеснен в границите на нещо съответно и ще може да избере от по-богат подбор, само че и ще има опция пълноценно да се възползва от изискванията по ваучера”, сподели Маргаритов.
При офертите за празнични вечери нормално се анонсират спомагателни неща, за които също би трябвало да се внимава, защото от време на време не знаем дали може да се наложи да се заплати в допълнение, предизвести още ръководителят на КЗП. Той даде образец със запазването на маса в ресторант, което при сходен празник е друго от случаите, в които желаеме да отидем на вечеря с другари: „ Може да има някакъв детайл на изненада или спомагателни услуги, които да се предложат – стратегия, от време на време безвъзмездна бутилка вино и да получим сметка с някаква добавка за това, че сме били на масата с хубавия аспект към града, само че да го установим откакто нещата са завършили.”
Маргаритов акцентира, че е обвързване на търговеца авансово в писмен тип да прецизира какво е включено в цената, кое какъв брой ще коства и по какъв метод ще бъде добавено към сметката вероятно. „ Когато самият търговец има условия, в това число това, че разполага със особено място, на което цената би била друга, това би трябвало да бъде оповестено наложително документално. След като е предявена такава рекламация и тя е отразена в касовия бон, а не се е съдържала в писмен документ – да вземем за пример, менюто или на интернет уеб страницата на търговеца, то тогава той не би могъл да го изисква и да чака заплащане”, посочи ръководителят на КЗП.
На въпрос на водещия следят ли се случаи търговци да употребяват еуфоричното въодушевление на потребителите по време на празници, с цел да им оферират без особена стойност, които в подтекста на празника наподобяват атрактивно, Маргаритов удостовери, че има такива опити. „ Търговците знаят, разчитайки на сантименталните аспекти, че могат доста по-лесно да изкушат потребителите да си купят нещо, което шумно популяризират като със страхотни резултати, а в действителност то да си е напълно нормално, което даже от време на време няма и цената освен на която се продава, само че и въобще някаква пазарна стойност. Такива опити има и те могат да бъдат пресечени по един главен метод – потребителите да са нащрек и да внимават с това, което се пробва да им се внуши, както и да алармират при нас. Ние също следим пазара”, сподели в умозаключение Маргаритов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР