При разследване на смъртта им с фатален инцидент стана ясно,

...
При разследване на смъртта им с фатален инцидент стана ясно,
Коментари Харесай

Експерти ще обмислят дали преустройството на историческите хотели в Шотландия трябва да включва спринклерни системи

При следствие на гибелта им с съдбовен случай стана ясно, че спринклерните системи могат „ доста да забавят разпространяването на пламъка и биха удължили границата на сигурност за наличното време за бягство “.

Разследването откри, че е „ действителна или евентуална опция “, че в случай че спринклерите са били конфигурирани и са „ работили, с цел да попречват степента и разпространяването на огъня и дима “, господин Мидгли и господин Дайсън биха " са съумели безвредно да избягат от постройката ".

Изображение: Ричард Дайсън и Саймън Мидгли починаха в пожара

След това следствие шотландското държавно управление сътвори краткотрайна работна група, с цел да изследва какво се е случило и да направи рекомендации.

Сега удостовери, че ще сътвори експертна работна група, „ с цел да прегледа налагането на автоматизирани противопожарни системи, където исторически здания се трансформират в хотели “.

Членство в новата група ще бъде контрактувана до края на този месец, като мандатът й ще бъде въведен до края на декември.

Flying Scotsman ще има цялостна механична ревизия след злополуката на Aviemore

В окончателния отчет на работната група за къси експлоатири - която събра държавното управление, туристическите органи, Шотландската пожарна и избавителна работа (SFRS) и други - държавното управление акцентира, че „ мислите остават със фамилиите на Саймън Мидгли и Ричард Дайсън “.

Докладът прибавя: „ Този ​​доклад и направените промени са разследване от работата на фамилиите за попречване на повторна покруса като тази. "

Прочетете повече от Sky News:
Персоналът предизвестява за безпорядък и принуждение във водещия суперзатвор
Том Ханкс предизвестява почитателите да не се поддават на надълбоко подправена реклама

Изображение:The последици от пожара. Снимка: Crown Office

В отчета Historic Environment Scotland (HES) отбелязва, че „ ограниченията за противопожарна сигурност поддържат дълготрайното оцеляване на историческите здания и затова пазят тяхното културно значение за бъдещите генерации “.

Бяха обрисувани редица други дейности, в това число това, че държавното управление и неговите „ сътрудници “ би трябвало да разпространяват основни послания за пожарна сигурност по отношение на заплахите от типа на историческите строителни техники и материали, употребявани в такива здания, и риска от разпространяване на пожар в скрити кухини. < /p>

В по-дългосрочен проект отчетът споделя, че експертната група би трябвало да изследва „ специфичните опасности “, които „ съществуващите хотели и сходни пространства могат да съставляват заради съществуването на скрити кухини или празнини, разнообразни стандарти на направа, възраст и отклонението от актуалните стандарти и насоки ".

От края на октомври шотландското държавно управление би трябвало да бъде известено за бъдещи преустройства на исторически здания, които ще се употребяват като хотелско настаняване.

Говорител на шотландското държавно управление сподели: „ Шотландското държавно управление още веднъж показва най-дълбоките си съболезнования на фамилиите на Саймън Мидгли и Ричард Дайсън, които изгубиха живота си вследствие на опустошителния пожар в Камерън Хаус.

„ Ние ще работете с темпове, с цел да извършите рекомендациите на работната група.

„ Ще бъде образувана експертна група, която да се занимава с дълготрайни ограничения за потушаване на пожари и скрити кухини и кухини, като в това време ще въведем ограничения за повишение на осведомеността за риска и за наблюдаване на съответните преустройства на исторически здания в хотели. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР