При разпръскване на протести в Австралия срещу антиковидните мерки полицията

...
При разпръскване на протести в Австралия срещу антиковидните мерки полицията
Коментари Харесай

Арестуваха почти 300 души при протести срещу локдауна в Австралия

При разпространяване на митинги в Австралия против антиковидните ограничения полицията е арестувала близо 270 души - 235 в Мелбърн и 32 в Сидни, заяви Ройтерс. Няколко служители на реда са потърпевши в конфликти с стачкуващите.

В Мелбърн, втория по величина австралийски град, полицията употребява пикантен спрей, с цел да усмири участници в протест против локдауна, съобщи Асошиейтед прес. Около 1000 стачкуващи се събраха в предградието Ричмънд, откакто в последния миг мястото на митинга бе променено, с цел да се избегне интервенция на управляващите.

Около 2000 служители на реда патрулираха по улиците на Мелбърн и бяха ситуирани на контролни пунктове и заграждения в опит да осуетят неразрешения поради антиковидните ограничения протест. Спрян бе публичният превоз. Първаначалната информация беше за лимитирани конфликти и дребна група стачкуващи, които са се държали по-агресивно, както и за няколко арестувани. По-късно информацията за арестите бе обновена. Шестима служители на реда са били приети в болница.

Шестият локдаун в Мелбърн, столицата на щата Виктория, стартира на 5 август. Днес бе обявено за 535 нови инфекции и един умрял от коронавирус за последните 24 часа.

 Снимка: АР/БТА

Протести имаше и в Сидни, който също от седмици е в непоколебим локдаун.

Повечето от огпраниченията в австралийската столица Канбера, в щатите Виктория и Нов Южен Уелс ще останат в действие, до момента в който не бъдат изцяло имунизирани най-малко 70 на 100 от популацията над 16-годишна възраст. Ако имунизацията върви със сегашните темпове, това може да стане в края на октомври или началото на ноември, отбелязва Ройтерс.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР