При различни резултати от тестовете за коронавирус задължително трябва да

...
При различни резултати от тестовете за коронавирус задължително трябва да
Коментари Харесай

При различни резултати от тестове за коронавирус трябва да се направи в референтната лаборатория

При разнообразни резултати от тестванията за ковид наложително би трябвало да се направи тест в референтната лаборатория , сподели пред публицисти проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания. По думите му, тази лаборатория е единствена в страната , а разликата в резултатите сред първата и втората проба за ковид би могла да се появи заради погрешно взимане, погрешно предпазване и други аргументи. Ако се прави тест в стандартизирана лаборатория и резултатът е позитивен, значи индивидът е инфектиран , добави още той.

" Когато вирус мине от животни към хора, се чака да стане по-заразен и по-лесно да се предава от човек на човек, както и да отслабне силата му ", сподели още проф. Кантарджиев.

Това беше мнението и на множеството учени за настоящия ковид, само че след февруари се появи разновидност, която го направи няколко пъти по-лесно инфектиран. В България, от 35-те секвенирани варианта, единствено в два няма тази разновидност, изясни той. Този вирус не води до пневмония, а до отровен пневмонит, добави проф. Кантарджиев.

Най-критичните места за разпространяване на COVID-19 са визитите на спортни мероприятия и нощни заведения , сподели основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР