При разкопки в германската провинция Саксония-Анхалт археолозите откриха основите на

...
При разкопки в германската провинция Саксония-Анхалт археолозите откриха основите на
Коментари Харесай

Откриха църквата на Отон Велики в царевичак

При разкопки в немската провинция Саксония-Анхалт археолозите откриха основите на църквата " Свети Радегунд ", която играе значима роля в ерата на първия държател на Свещената Римска империя - Отон I Велики, написа Българска телеграфна агенция, базирайки се на " Дойче веле ".

Храмът се е намирал на територията на днешния Хелфт, част от град Айслебен. Ръководителят на плана Феликс Биерман разказа постройката като " дребна катедрала ", ситуирана върху рид, дълъг повече от 30 метра и необятен 20 метра, с три кораба и трансепт (напречен кораб).

Of 1.000-Year-Old Church Discovered Under A In

A 1,000-year-old built by Otto the Great, the first Holy Roman Emperor, has been discovered under a cornfield in Germany.
— Science Academy (@SienceAcademy)
Основният камък е положен преди 968 година, съгласно документи от онази ера. През X век този храм е служил и като императорски замък - една от резиденциите или кралските палатинати. Документирано е, че император Отон I и синът му император Отон II са отсядали там.

Кръстовидната базилика е стояла на хълма в продължение на близо 500 години, от които последните два века е място за поклонение. Сградата е разрушена по време на Реформацията. На мястото на църквата се появила обработваема земя. Оттогава местоположението на превъзходната постройка остава незнайно от епохи. Открито е с помощта на геофизични проучвания едвам през 2009 година в незабележимо царевично поле на територията на сегашната епархия Магдебург.

Археолозите към този момент са намерили доста гробове покрай основата на храма. Експертите акцентират доста положителното опазване на костите. Открити са и останките от тогавашната декорация на църквата, както и огромен откъс от църковната камбана. Сред находките са емайлирано бронзово разпятие, направено през 13 век в град Лимож в югозападна Франция, монети, клипси за облекла, обичайни носии, части керамика и други предмети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР