При работата си водноелектрическите централи използват само кинетичната енергия на

...
При работата си водноелектрическите централи използват само кинетичната енергия на
Коментари Харесай

ВЕЦ: Водата само минава през нас, а 2019 г. беше сушава

При работата си водноелектрическите централи употребяват единствено кинетичната сила на водата, по-късно тя отива в реките и тези уреди не са причина за водна рецесия. Освен това през предходната година, в която речният отток в страната е бил с над 30 % по-нискът от 2018 година, самите хидроцентрали регистрират спад на производството на електрическа енергия също с над 30 %, което е историческо дъно за сектора от 2004 година насам.

Това показаха от Асоциация " Хидроенергия “ пред Mediapool във връзка оповестеното преди ден желание на премиера Бойко Борисов да се ограничи работата на Водноелектрическа централа, с цел да се подсигуряват размерите на язовирите. Паническите му дейности са предизвикани от водната рецесия в Перник, който е на режим на водоснабдяването от средата на ноември 2019 година поради празния бент. " Студена “. Тя взе главата на екоминистъра Нено Димов, който сега е за непрекъснато в ареста, тъй като одобрил подаването на вода към металургичното дружество " Стомана “ и " Топлофикация Перник “.

Сега наследникът му на поста за повсеместни проверки Емил Димитров – Ревизоро, енергийният министър Теменужка Петкова и районният Петя Аврамова имат период до идната сряда да показват изисканите ограничения. По информация на Mediapool в енергийното министерство се чудят по какъв начин да излязат от обстановката, с цел да запазят ползите на енергетиката и стопанската система, както и да не провокират проблем с Еврокомиисята, защото тя толерира възобновимите енергийни източници.

От Асоциация " Хидроенергия “ обявиха, че " в хода на публичните полемики във връзка с водната рецесия в гр. Перник беше намесена изцяло безпричинно работата на Водноелектрическа централа и се появиха спекулации за връзка сред незадоволителното количество вода в язовирите и производството на сила от водноелектрически централи “.

Организацията добавя, че е недостоверна и спекулативна тиражираната информация, че водноелектрическите централи са измежду отговорните за положението на водните ресурси.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР