При проверката на язовира е установено, че цветът на водата

...
При проверката на язовира е установено, че цветът на водата
Коментари Харесай

Хората Треперят! Нещо Изключително Притеснително Се Случва С Български Язовир!

При инспекцията на язовира е открито, че цветът на водата е жълтозелен, само че няма отлагания в зоната на контакт на водата и брега, както и мъртва риба. Взети са две проби от повърхностните води на язовира за определяне на качеството на водата.

Паралелно с огледа на язовира е осъществена инспекция на кравеферма " Олимп 131 " на Едноличен търговец " Исмет Шабанов " от Омуртаг, като вероятен източник на замърсяването. Експертите са установили, че торовата течност от кравефермата се събира в бетонова яма в неприятно техническо положение, като се следят течове. Оттичането на битово-фекалните отпадъчни води е към дерето, вливащо се в язовира. На брега е открито и депониране на торова маса върху земната повърхнина, която при превалявания също може да попадне в дерето, приток на язовир Омуртаг.

Съставен е констативен протокол от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Шумен и са издадени съответните наставления. За откритите нарушавания следва сформиране на акт за определяне на административно нарушаване.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР