При проверката на автобуса, катастрофирал край Своге, не са установени

...
При проверката на автобуса, катастрофирал край Своге, не са установени
Коментари Харесай

Министър Московски: Не са установени нарушения при проверката на катастрофиралия автобус

При инспекцията на рейса, аварирал край Своге, не са открити нарушавания. Това сподели министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски на брифинг след изключителна среща в Министерски съвет на институциите по отношение на трагичната злополука край Своге.

 img_0087-01-1200x800

Министър Московски уточни, че през днешния ден сутринта е завършила инспекцията на компанията транспортьор и документите е предадена на проверяващите органи. „ Фирма „ Мобилус – 5 “ ООД е компанията транспортьор. Тя има годен лиценз за осъществяване на автобусен транспорт на пасажери, годен до 14 март 2027 година Фирмата е записана в град Божурище и има потвърдена финансова непоклатимост, годна до март 2019 година На 5 април 2018 година „ Автомобилна администрация “ е направила цялостна сложна инспекция на компанията и не са били открити нарушавания. Проверката открива и установи, че в лиценза на компанията има вписани общо 6 рейса от категория М2 и М3. Автобусът, който взе участие в този случай, е с дата на първа регистрация 2001 година “, изясни Московски.

Фирмата транспортьор, чиято благосъстоятелност е рейсът, аварирал край Своге, не е предоставила наложителните данни за пътуването. Това сподели министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски на брифинг след изключителна среща в Министерски съвет на институциите по отношение на трагичната злополука край Своге.

„ По обвързване и по разпоредба подобен тип транспорти имат задължението да уведомяват авансово „ Автомобилна администрация “ при случаи на инцидентен транспорт на пасажери, където би трябвало да се съдържа информация по отношение на маршрута, датата, часа на пътешестване, мястото на потегляне и ориентировъчен час на идване. Такова обаче не е изпратено “, разяснява Московски.

Той уточни, че лидерът, управлявал рейса, е Григор Григоров, който е и шеф на компанията. „ Професионално способеното лице е различен притежател на компанията – Румен Павлов. Водачът има психическо проучване, издадено на 22 август 2018 година, с годност до 2021 година има годна карта за подготовка, издадена на 13 април 2018 година, годна до 13 април 2023 година, както и годно удостоверение за ръководство на съответното транспортно средство “, изясни Московски.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР