При проверка на кола с българска регистрация на ГКПП Дунав

...
При проверка на кола с българска регистрация на ГКПП Дунав
Коментари Харесай

Иззеха над 14 кг хероин в тайник на „Дунав мост“

При инспекция на кола с българска регистрация на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " -Видин митнически чиновници откриха 14,685 кг хероин, оповестиха от Агенция `митници ".На 9 януари митнически инспектори спрели за инспекция автомобил, пътуващ от България за Германия. Водачът декларирал, че не транспортира неразрешени от закона артикули.

При осъществен физически надзор на ТИР терминала във Видин, в пода на колата са били открити особено построени тайници. Достъп до тях имало посредством два отвора, намиращи се под предните седалки.

След демонтажа им, в дясната структура под хавлиена забрадка и ароматизатори, покрити с керемида, са били откри 29 пакета, обгърнати с бежово тиксо. Съдържащото се в тях прахообразно вещество е реагирало позитивно на хероин при осъществен полеви наркотест. Общото тегло на пакетите е 14 685,05 грама.

При спомагателен оглед е било открито, че от външната страна тайниците са облицовани с оловна обвивка, за да се затрудни рентгенова инспекция.



Под управлението на Окръжната прокуратура във Видин се води следствие по формирано досъдебно произвеждане. В качеството на обвинен е притеглен водачът на транспортното средство - 46-годишен мъж.

С разпореждане на прокурор той е арестуван за период до 72 часа. Извършеното от него действие съставлява тежко съзнателно закононарушение с висока степен на социална заплаха, за което законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от 10 до 15 години и санкция в размер от 100 000 до 200 000 лв..

Предстои да внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение - непрекъснато задържане по отношение на обвинения.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР