При проверка на къща за гости в село Могилица, община

...
При проверка на къща за гости в село Могилица, община
Коментари Харесай

Откриха канабис в къща за гости в Смолянско

При инспекция на къща за посетители в село Могилица, община Смолян е намерено растение от рода на коноп с височина 160 см. Това оповестиха от МВР-Смолян.

Проверяващите са го намерили в градината на къщата измежду други растения.

Мястото е посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР и РУ-Смолян. Извършен е оглед и е формирано досъдебно произвеждане.

Припомняме, на 14 юни беше обявено, че стартира инспекция на 288 къщи за посетители, които са финансирани с европари по Програмата за развиване на селските региони за интервала 2007 - 2013 година и за които 5-годишният мониторингов интервал към този момент е изминал.

В същия ден стана ясно, че следващата тествана къща за посетители в Белослав е изцяло изрядна. Ден преди този момент и къща за посетители в Нови пазар е издържала инспекцията на ДФЗ.

На 10 юни аграрни специалисти ревизираха хотел в село Гургулят, където не откриха несъответствия . Това беше втората от оповестените от министър Десислава Танева 14 инспекции на подадени планове. Преди това от ведомството ревизираха и къща за посетители в Лясковец, за която също заключиха, че е изцяло изрядна.

По-късно денем бяха осъществени инспекции на още две планови оферти - хотел в Берковица и център за деца скаути за нощуване на палатки. Те също се оказаха изрядни съгласно МЗХГ и ДФЗ.
 288 къщи за посетители ще ревизират специалистите на МЗХГ
288 къщи за посетители ще ревизират специалистите на МЗХГ

Получили европари за интервала 2007 - 2013 година

До момента поради установени нередности с убсидията си би трябвало да върне друга къща за посетители в Гургулят , която съгласно информация на медиите е на секретарката на община Сливница Ани Иванова.

Проверени бяха и още две къщи в смолянската община Борино. Тогава обаче стана ясно, че Фондът не може да им наложи наказания за откритите нарушавания в заложения бизнес проект, защото мониторинговият им интервал е изминал.

На 26 юни стана ясно, че ДФЗ ревизира и къща за посетители в Златоград.
 ДФЗ не може да глоби къщи за посетители в нарушаване
ДФЗ не може да глоби къщи за посетители в нарушаване

Тъй като инспекциите се правят отвън мониторинговия период
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР