При прогноза за снеговалеж снегорините ще бъдат изнесени на общо

...
При прогноза за снеговалеж снегорините ще бъдат изнесени на общо
Коментари Харесай

Готовност за зимата: Разполагат снегорините на 55 места в София

При прогноза за снеговалеж снегорините ще бъдат изнесени на общо 55 точки в града. 335 снегорина и 11 дребни роторни машини за разчистване на тротоарите са в подготвеност. Над 35 хиляди тона реагенти за обработка са налични в базите на компаниите, заяви през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя, дружно със зам.-кмета по екология Десислава Билева и шефа на Столичния инспекторат Ивайло Иванов, ревизира готовността за зимно разчистване на територията на Столичната община.

В база в регион " Витоша " кметът ревизира техниката, която се изисква за зимно разчистване, и наличните соли, с които се правят обработки на улици и булеварди, част от републиканската пътна мрежа, общински пътища. Фандъкова сподели, че в края на октомври са тествани базите на всичките седем компании, ангажирани със зимното разчистване на цялата Столична община, в това число всички общински пътища и пътищата в естествен парк " Витоша ".

Проверката през днешния ден откри, че техниката, която се изисква, е налична, има нужните количества соли за обработка, уточни столичният кмет. Най-големият приоритет за зимното разчистване са трасетата на градския превоз и огромните вътрешноквартални улици. Прогнозата за времето демонстрира, че е допустимо още в понеделник по високите елементи на естествен парк " Витоша ", както и в по-високите елементи на регион " Витоша ", да има потребност от обработки, сподели Фандъкова.

По думите ѝ задачата на Столичния инспекторат е да следи доста деликатно прогнозата за времето и да подхваща превантивни ограничения. Контрол и наказания е задачата на моите сътрудници от Столичния инспекторат, задачата на компаниите е да основат организация и да се оправят със зимното разчистване, акцентира Йорданка Фандъкова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР