При продажбата на охладено неопаковано месо в магазините ще трябва

...
При продажбата на охладено неопаковано месо в магазините ще трябва
Коментари Харесай

Нов закон ще ни брани охладеното месо по магазините, вече няма да ни пробутват залежала стока

При продажбата на охладено неопаковано месо в магазините ще би трябвало да се слагат етикети с информация по кое време е заклано животното и период на валидност на мръвката. Това планува новият закон за храните, който е пуснат за публично разискване от Министерството на земеделието.
Новото условие ще бъде потребно за хората, защото сега те могат да преценяват дали неопакованите охладени пържоли са пресни единствено по външния им тип. В плана на закон обаче не е планувано сходна информация да се дава при продажбата на охладена риба и при търговия с други неопаковани храни като да вземем за пример сирене.

С новия закон се вкарва скъсен период от 5 работни дни за регистрация на обект за произвеждане, преправка или дистрибуция на храни. Като при търговия с храни по интернет или доставка на пици по домовете също ще би трябвало да се направи регистрация като се опишат и колите, с които ще се транспортира храната. Ако някой доставя пица, без преди този момент да е записал потребления автомобил, ще отнесе санкция от 2000 лева до 4000 лева

С новия закон се вкарва тласък компаниите бързо да заплащат наложените им наказания. При заплащане на наложената санкция в 7-дневен период от издаване на наказателното разпореждане лицето дължи единствено 70% от размера на санкцията, написа в плана. Така действително компанията ще получи 30% отстъпка за бързо заплащане на наложената санкция.

В новия закон се показва, че аптеките, които продават детски храни, хранителни добавки, диетични или храни за специфични медицински цели, също ще подлежат на надзор като елементарните магазини за хранителни артикули.


Копирано от standartnews.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР