При преминаване под моста на река Искър хората са забелязали,

...
При преминаване под моста на река Искър хората са забелязали,
Коментари Харесай

Рушат се панели от Северната тангента

При прекосяване под моста на река Искър хората са забелязали, че огромна част от панелите, които са под мостовата структура са напукани и и част от тях са паднали. Пропада част от скоростната дъга , сигнализират жители. Това се случва единствено 3 години, откакто трасето беше намерено публично.
" Вече имаше гаранционен ремонт на Северната скоростна дъга, едвам три години след откриването й, макар че струваше 180 млн. лв.. Дори и да е дребна вероятността, в случай че един подобен панел падне върху преминаващ човек под моста, може да се случи противен случай. Нов обект за 180 млн. лв. не би трябвало да наподобява по този метод ", безапелационен беше Борис Бонев в изявление за bTV.
Инж. Иван Досев от АПИ изясни, че куфражните панелки не са носещи градивни детайли. Според него те евентуално са паднали още при наливането на бетона, това не се е случило след стартирането на строителството.
" Тези панелки имат градивна армировка, която е изчислена по този начин, че да може да издържи тежестта на бетона преди да е стегнала пътната плоча. Вероятността да падне е дребна, защото има армировка, която не се е скъсала, това нещо не носи никаква тежест и върху него няма натоварване ”, твърди инж. Иван Досев.
На 28 април 2016 година министър председателят и районният министър откриват северната дъга. Тя би трябвало да свързва северозападните и югоизточните квартали на София.
Заради скоростната права обаче са отстранени старите пътища, а нови няма.
Въпреки че се намират единствено на 50 метра от тангентата, жителите на квартал „ Бенковски ” би трябвало да се качат на скоростния път по два маршрута: единият е дълъг 10 километра, а другият - 8.
След митингите на жителите от " Бенковски ", " Нови Искър ", " Илиянци " и " Требич " от Министерския съвет отпуснаха пари за улици.
Ангажимент на столичната община е да построи уличната мрежа и локалните трасета, които обслужват дребните население места и селата, които са в границите на София, настояват от Министерство на регионалното развитие.
3 години по-късно построени прави няма, а по кое време скоростната дъга ще се свърже с пътната мрежа на София - не е ясно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР