При преизпълнение на приходите от здравни вноски, те да се

...
При преизпълнение на приходите от здравни вноски, те да се
Коментари Харесай

Преизпълнението на приходите от здравни вноски ще се преразпределя за лечение


При преизпълнение на приходите от здравни вноски, те да се преразпределят за здравна и дентална помощ. Това обаче ще става със единодушието на съсловните организации - лекарски и зъболекарски. Това одобриха дефинитивно депутатите в бюджета на Здравната каса за следващата година. Здравните вноски през 2019 година остават 8%, предава Българска национална телевизия.

До този миг на гласоподаване два бяха главните противоречиви моменти в текстовете. Запазване на лимитите за болнична и извънболнична помощ и обезпечаване на пари за хората, които нямат здравни осигуровки. Опозицията Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи настояваше да отпадне лимитирането на парите за здраве. От левицата съпоставиха ограничението на средства за лекуване с " злокобен гамбит ", а от Движение за права и свободи я дефинираха като " свръхрегулация, която стига до болничното легло ".

От ГЕРБ отвърнаха, че фактически лимитирането на парите за лекуване не е най-хубавия вид, само че до този миг е единственият работещ. Освен това обясниха, че последователно системата би трябвало да бъде изменена и че през идната година няма да има утежняване на обстановката в болничната система.

В последна сметка лимитите остават в закона. Няма да бъде основан и фонд за финансиране на лекуването на здравнонеосигурените лица.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР