При предоставянето на ваксини срещу коронавируса Гърция ще даде приоритет

...
При предоставянето на ваксини срещу коронавируса Гърция ще даде приоритет
Коментари Харесай

Ваксина в Гърция най-напред за възрастните хора

При даването на ваксини против ковид Гърция ще даде приоритет на възрастните хора и групите с висок риск. Това ще се случи в случай че и когато имунизациите станат налични, съобщи здравният министър на страната.
" Ако и когато има ваксина, ние ще дадем приоритет на тези, които се нуждаят от нея доста повече от всички останали ", сподели Василис Кикилиас пред телевизия Скай. " Кои са те? Нашите възрастни съграждани, доста възрастните хора, групите с висок риск...ще защитим хората в заплаха. "
Той добави, че имунизациите няма да бъдат наложителни, само че ще бъдат " мощно целесъобразни ".
Досега Гърция е записала 201 смъртни случаи от COVID-19 и повече от 4 100 инфекции.
Миналия месец страната стартира последователно обновяване на сухопътните си граници с избрани страни, преди да позволи най-вече европейски полети на 1 юли.
Тъй като една четвърт от стопанската система на страната зависи от туризма, държавното управление се стреми да увери евентуалните гости, че умерено могат да почиват в Гърция.
Повече от 900 000 души са влезнали в страната, откакто всичките й летища бяха отворени още веднъж.
Досега има близо 300 доказани болести измежду идващите пасажери, основно от Балканите.
Гръцката Служба за гражданска отбрана разгласи преди минути, че от 28 юли всички авиопътници от България и Румъния би трябвало да имат негативни проби, направени до 72 часа преди пътуването. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР