При предлагания нов ред за регистрация на внесените в страната

...
При предлагания нов ред за регистрация на внесените в страната
Коментари Харесай

При новия ред за регистрацията на коли хората ще са като билярдни топки, смята Румен Дунев

При предлагания нов ред за регистрация на импортираните в страната коли, хората ще са като билярдни топки и ще трябват два-три спонта, с цел да свършат работа. Така разяснява през днешния ден пред " Нова телевизия " автомобилният играч и притежател на сервиз Румен Дунев текстовете в Закона за пътните транспортни средства, който в края на предходната седмица беше качен на платформата за обществени съвещания на държавното управление.

Той планува регистрацията и установяването на техническото положение на импортираните коли да става в частни пунктове, само че документите за него и регистрационните номера да продължат да се дават от " Пътна полиция ".

Румен Дунев изясни, че по този начин няма да се извърши първичният план да изчезнат опашките пред пунктовете за регистрация, а и вместо на едно място, хората ще би трябвало да вървят най-малко на две. " Обикновено колите идват без регистрационни номера, а частните компании няма да могат да издават цялостната документи и да дават номер на автомобила. Така че се постанова клиентът, или представител на компанията, още веднъж да отиде до КАТ ", изясни Дунев.


Той въпреки всичко посочи, че приветства стигането на закона до тази фаза, а като негови позитивни черти уточни възбраната за импорт на коли с десен волан, въвеждането на регулации при търговията с използвани авточасти и задължението техническите обслужвания и ремонтите по колите да става единствено в регистрирани сервизи.

Дунев се разгласи и за нарочни записи в закона, които планува всяка смяна по колата, даже промяна на джанти и образен тунинг, да се прави от сервизи, като измененията се записват в талона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР