При предишния голям атентат във Великобритания – този в Манчестър,

...
При предишния голям атентат във Великобритания – този в Манчестър,
Коментари Харесай

Няма кой да подготви младежите за реакция при терористичен акт

При предходния огромен атентат във Англия – този в Манчестър, множеството жертви бяха младежи. Как са готови да реагират учениците у нас? Учебният проект планува по 5 часа годишно в гимназиален курс за военно-теоретично образование. В тях се разисква и тематиката „ тероризъм”, оповестява bTV.

„ Никой от нас не е квалифициран действително за това – по какъв начин ние да учим децата какво да вършат, по какъв начин да се оправят при подобен акт. Няма готови хора на учебно ниво”, признава шефът на 73 СУ Иван Петков.

Според преподавателите оправянето със страха при изключителни обстановки е повсеместен развой, част от създаване на ценностна система. „ Прекаленият фокус също не е добър. Неслучайно всичко, което вършим като ограничения, като предварителни защити, като универсални предварителни защити, е по-скоро ориентирано към това по какъв начин да си оказваме помощ, по какъв начин да сме по-спокойни”, показва педагогическият консултант Анна Недкова.

Пет часа годишно не са задоволителни, с цел да се приготвят младежите за шокови обстановки. И учители, и възпитаници считат, че в това би трябвало да взе участие цялото общество.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР