При правилно хранене месоядните живеят по-дълго от вегетарианците, сподели кандидатът

...
При правилно хранене месоядните живеят по-дълго от вегетарианците, сподели кандидатът
Коментари Харесай

Месоядните живеят по-дълго от вегетарианците

При вярно хранене месоядните живеят по-дълго от вегетарианцит е, показа претендентът на медицински науки, диетологът Ина Кононенко в изявление за Канал пет, представен от РИА Новости.

" Всичко в нашето тяло на процедура се състои от протеини. Вегетарианците не всеки път виждат незабавно резултата от неналичието на протеин. С възрастта това става по-очевидно ", изясни тя.

Кононенко обърна внимание на два индикатора за износването на тялото. Първият е дебелината на съдовата стена в общата каротидна артерия: колкото по-голяма е, толкоз по-бързо става стареенето. Поради обстоятелството, че вегетарианците получават малко холестерол, дебелината на тази стена е по-ниска от тази на месоядните.

" Ако месоядният употребява задоволително количество витамини B12, D3, K2, тогава дебелината на този комплекс няма да се усили ",подчертава диетолога.
Вторият индикатор на стареенето са митохондриите. Специалистът ги назовава " електроцентрали " на кафези. При вегетарианците те работят по-зле, в сравнение с при месоядните. Това се дължи на обстоятелството, че месото е източник на L-карнитин - вещество, належащо за действието на митохондриите. Има и индикатор за синтеза на протеин в организма. За страдание, с вегетарианска или веганска диета, не се набират всички незаменими аминокиселини, прибавя Кононенко.

Според нея при липса на съответно органично съединяване се нарушава процесът на делене и асимилиране на избран протеин, което води до проблеми с растежа на косата, ноктите, утежняване на зрението, кожата и кръвоносните съдове.

Диетологът предлага както месоядните, по този начин и вегетарианците да заобикалят дефицита на витамини и микроелементи. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР