При повторното откриване на турския парламент в неделя 1 октомври

...
При повторното откриване на турския парламент в неделя 1 октомври
Коментари Харесай

Ердоган: Опитът за атентат в Анкара е предсмъртната конвулсия на тероризма

При повторното разкриване на турския парламент в неделя 1 октомври президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че терористичното нахлуване в столицата Анкара демонстрира, че тероризмът в страната се намира в предсмъртна фаза, и удостовери, че " терористите в никакъв случай няма да могат да реализират това, което желаят ", съобщи Daily Sabah .

Забележките на Ердоган идват, откакто двама полицейски чиновници бяха ранени, когато един от двамата терористи се взриви сутринта пред Главната дирекция по сигурността в турската столица Анкара.

В речта си при откриването на новата законодателна година на Народното събрание Ердоган съобщи, че терористичният акт е " предсмъртна спазъм ". Той съобщи, че терористите са се провалили в последния си опит да застрашат мира и сигурността на жителите. Те " не реализираха задачите си и в никакъв случай няма да ги реализиран ", съобщи той пред членовете на Народното събрание и добави, че Турция ще продължи да подсигурява, че южните ѝ граници са предпазени от външни терористи.

Ердоган означи, че през последните 40 години сепаратисткият тероризъм е коствал скъпо на страната, само че в този момент значително е отстранен в границите на турските граници. Той засяга ПКК ( " Кюрдска работническа партия ПКК " ), която е умъртвила хиляди хора, изключително в югоизточната част на Турция. Страната поставя многостранни старания за битка с тероризма и постоянно насочва напъните си против членове на ПКК в Ирак и Сирия посредством трансгранични интервенции.

" Решително ще продължим битката си, до момента в който не бъде премахнат и последният терорист, било то в Турция или в чужбина ", съобщи той.

Ердиган означи, че тактиката за цялостна сигурност " най-малко на 30 километра в южната ни граница и оттатък нея " към момента е в действие. Въпрос на време и подготовка е да предприемем нови стъпки. Така че постоянно помнете, че една нощ можем ненадейно да ви нападнем ", обърна се той към терористите.

От началото на тази година Турция е обезвредила повече от 1200 терористи от ПКК, в това число тези, които се укриват оттатък границата в Ирак и Северна Сирия, заяви в четвъртък Министерството на националната защита.

От януари до момента в регионите на антитерористичните интервенции на Турция са били осъществени 317 интервенции и набези от терористичната формация ПКК и сирийското ѝ крило YPG, а 926 терористи са били " обезвредени " с незабавната реакция на турските бойци, съгласно чиновник на министерството.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР