При последни проучвания е установено, че нарът и сокът от

...
При последни проучвания е установено, че нарът и сокът от
Коментари Харесай

Проучване: Сокът от нар и оцет помага за тънка талия

При последни изследвания е открито, че нарът и сокът от него, които съдържат стотици биоактивни субстанции и доста изгоди за здравето, подкрепят отслабването. Сместа от нар и оцет отстранява мазнините най-много в региона на корема, съгласно турският „ En Son Haber “.
Сокът от нар се подготвя елементарно благодарение на сокоизстисквачка. Напитката има удивителен сладко-кисел усет. Самият плод съдържа до 20 разнообразни полифенола. Тези биоактивни субстанции имат антиоксидантни свойства, защищават клетките от увреждане, потискат възпаленията и даже забавят процеса на стареене, както и растежа на раковите кафези. Освен това антиоксидантите предотвратяват оксидативния стрес в организма.
Нарът има специфични лечебни свойства. Той е богат на минерали и хранителни субстанции, изключително на витамини В и Е. Сокът от този червен плод се смята за доста ефикасен против някои сърдечносъдови болести, остеоартрит и някои типове рак.
Известно е, че единствено една чаша сок от нар на ден понижава възпаленията, усъвършенства кръвообращението и поддържа еластичността на кръвоносните съдове.
Проучванията демонстрират също, че постоянната консумация на тази напитка може да потисне растежа на раковите кафези в простатната жлеза.
Според изследванията нарът е доста ефикасен за понижаване на тежестта. Известно е, че понижава мастните натрупвания в кръвоносните съдове и намалява равнищата на неприятния холестерол.
Проучване, оповестено в Journal of Functional Foods, демонстрира непредвиден резултат от комбинирането на сок от нар с оцет. Установено е, че той подкрепя загубата на тегло намаляването на обиколката на талията.
Жените с наднормено тегло, взели участие в опита, пиели примес от нар и оцет в продължение на осем седмици. Допълнителен разбор посочил, че пиенето на такава напитка води до доста намаляване и изгаряне на мазнините в региона на талията.
Установено е също, че сместа от нар и оцет е отличен активатор на ензима AMPK, който е от значително значение за разграждането на мазнините, и затова има позитивен резултат върху изгарянето, в това число върху старите складирани мазнини.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР