При посещението си в Латвия украинският президент Володимир Зеленски призна,

...
При посещението си в Латвия украинският президент Володимир Зеленски призна,
Коментари Харесай

Зеленски призова да не се пречи на Украйна да влезе в НАТО

При визитата си в Латвия украинският президент Володимир Зеленски призна, че обстановката на фронта е доста тежка, а страната му няма задоволително оръжия. Той посети балтийските страни, с цел да форсира даването на финансова и военна помощ за Киев. Изрази и вяра доближаването с НАТО да продължи през юли.
Всяка дребна стъпка против участието на Украйна в НАТО демонстрира нечий боязън от Русия. Това не би трябвало да се прави и ще бъде огромна неточност, тъй като упоритостите на съветския президент ще набъбнат.
Володимир Зеленски – президент на Украйна

В Рига Зеленски подписа и съглашения за ново техническо и финансово съдействие, което обаче не може да размени поддръжката на Съединени американски щати – предходната финансова рамка се изчерпа, а договарянията сред демократите и републиканците в Конгреса са в застой.

Унгария продължава да блокира помощта от Европейски Съюз, предопределена за Украйна.

ДПА оповестява, че се приготвя среща сред Володимир Зеленски и унгарския министър председател Виктор Орбан, която ще бъде предшествана от среща сред украинския външен министър Дмитро Кулеба и неговия маджарски сътрудник Петер Сиярто, планувана за 29 януари в украинския град Ужгород.

Според някогашния съветски президент и министър председател Дмитрий Медведев, Русия може да употребява нуклеарни оръжия против Украйна, в случай че тя употребява западни оръжия против военни цели на съветска територия.

Руските войски са обстрелвали Херсонска област, детонации е имало и в Никопол и Мариупол. Един човек е умрял, оповестява се и за ранени, оповестява Укринформ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР