При посещението на президента Радев в Македония имаше прагматизъм и

...
При посещението на президента Радев в Македония имаше прагматизъм и
Коментари Харесай

Вигенин: Визитата на президента Радев в Македония беше изключително успешна

При визитата на президента Радев в Македония имаше прагматизъм и чувство, че се отваря нова страница в връзките сред двете страни. Това сподели в " Денят стартира " Кристиан Вигенин - секретар на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " и някогашен министър на външните работи, който беше част от българската делегация в Скопие.

Кристиан Вигенин: Това беше първата аудиенция след утвърждението на Договора за другарство, добросъседство и съдействие. Видяхме смяна в отношението и на политическите водачи, на политическата класа, и в отношението на хората. Страхът е липсващ, хората желаят да разширят съдействието с България.
По думите му след подписването на контракта стокообменът сред България и Македония е повишен с 10% и доста се е нараснал туристическият поток и в двете направления.
Кристиан Вигенин: Това демонстрира, че този контракт има директни последствия в действителния живот. Ако наклонността се резервира, можем да предвидим единствено позитивни дни в нашите връзки оттук насетне, предвижда депутатът от левицата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР