При посещение в Мизия президентът Румен Радев призова за създаването

...
При посещение в Мизия президентът Румен Радев призова за създаването
Коментари Харесай

Президентът иска национален координационен център за бедствия и кризи

При посещаване в Мизия президентът Румен Радев прикани за основаването на народен координационен център за дейности при бедствия и рецесии .

" България би трябвало да промени метода си за реакция при естествени бедствия и рецесии и се нуждае от народен координационен център, който в действително време да дава информация при случаи на заплаха за популацията ", разяснява Радев. Той е на визити и беседва с хората , потърпевши най-силно при наводнението през 2014 година в Мизия .

Кметът на града и неговият екип срещнаха президента с подхванатите от локалните управляващи дейности за превъзмогване на следствията от огромното злополучие, при което починаха двама души, пострадаха повече от 1500 поданици, а наводнените здания бяха над 800 .

 Не откриха отговорни за потопа в Мизия, локалните излизат на митинг
Не откриха отговорни за потопа в Мизия, локалните излизат на митинг

Касаело се за пагубно наводняване, което не можело да бъде избегнато

Общината е възстановила локалната инфраструктура, само че се нуждае от спомагателна поддръжка за създаване на разрушените при наводнението жилища. По думите на кмета Виолин Крушовенски, дребните общини не разполагат с задоволително средства, с цел да застраховат всички здания в обитаемоте места и са нужни законодателни промени, които да регламентират застраховането на общинската и частната благосъстоятелност.

Радев е разговарял с Валери Симеонов, който също е поел ангажимент да посети засегнатия от наводнението град и да се запознае на място с потребностите на жителите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР