При поредното си явяване по делото за фалита на КТБ,

...
При поредното си явяване по делото за фалита на КТБ,
Коментари Харесай

Цветан Василев бил лобирал за главен прокурор

При следващото си явяване по делото за банкрута на КТБ , пред профилирания углавен съд, Основният очевидец Бисер Лазов описа, че банкерът Цветан Василев е придобил контрола върху БТК през 2012 година посредством следени от него сдружения като финансирането е било обезпечено посредством заеми от КТБ. Лазов твърди и че Василев е платил 50 хиляди евро, с цел да лобира за основен прокурор , заяви Българска национална телевизия.
 Синдиците на КТБ стартират разпределянето на 570 млн. лв. сред кредиторите й
Синдиците на КТБ стартират разпределянето на 570 млн. лв. сред кредиторите й

Плащането стартира от на следващия ден, 9 май 2019 година

Според показанията на Бисер Лазов, Цветан Василев придобива контрола върху БТК на два стадия. В особено основаното за задачата дъщерно сдружение " Бромак инвест " постъпват средства от други компании, които се финансират посредством заеми от КТБ. Накрая се оказва, че банката няма никаква опция да си върне парите, защото акциите не са заложени като поръчителство по отпуснатите заеми. Нещо повече - за заплащане на лихвите и главниците по отпуснатите заеми са теглени нови заеми от КТБ.

В показанията си през днешния ден Бисер Лазов описа за свое пътешестване до Париж с Цветан Василев през 2012 година. Там участвал на среща, в която с изключение на него взели участие още някогашният началник на КТБ, политикът Димитър Абаджиев и французин, в чието име не беше сигурен.
 Как и за какво Народното събрание отхвърли
Как и за какво Народното събрание отхвърли " проекта за избавяне " на КТБ

Клед като Оманският фонд губи делото против страната

Цветан Василев предал на французина 50 хиляди евро в брой за осъществяване на пиар акция и лобиране за кандидатурата на Бойко Найденов за основен прокурор. Лазов не можа тъкмо да повтори главното наличие на диалога, защото не говорел доста добре британски. Впоследствие Цветан Василев няколко пъти го предизвестил да пази в загадка тази среща .

Показанията на Лазов провокираха реакцията на заместник-главния прокурор Иван Гешев, който се явява в съда по делото КТБ. Според него разказаното от очевидеца е образец по какъв начин политико-икономическата мафия се пробвала да си назначи основен прокурор по това време. Той чака още по-брутални дейности при избора на идващия основен прокурор, защото са наранени доста огромни ползи - доста олигарси се укриват в прилежащи страни, а някои са в ареста.
 Несъстоятелността на КТБ още веднъж поражда юридически безпорядък
Несъстоятелността на КТБ още веднъж поражда юридически безпорядък

Върховен касационен съд отново желае тълкувания на проблеми по каузи на КТБ за прихващания

Това, което ще се случи, е доста по-брутално от това, което разказва очевидецът вътре. Ще се купуват магистрати, политици , публицисти за информация, за оклеветяване, за лобиране. Това сподели Иван Гешев -заместник-главен прокурор.

Според Гешев дейностите в тази посока към този момент са почнали. Сотир Цацаров ще бъде основен прокурор още осем месеца и в случай че някой си мисли, че мандатът му е приключил, ще остане отчаян, добави магистратът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР