При ползването на услугите на търговци за изработка на мебели,

...
При ползването на услугите на търговци за изработка на мебели,
Коментари Харесай

Искайте писмени договори, за да са гарантирани правата ви

При използването на услугите на търговци за направа на мебели, дограми и други е доста значимо потребителите да изискват и пазят писмени предложения и контракти. В тях се съдържат съответните параметри на изискванията, с които двете страни се съгласяват – цена, период на доставка, неустойки при неизпълнени отговорности. Така при възникването на някакъв спор по-лесно може да бъде потвърдено кой какво не е извършил според сделките и какво дължи за това на отсрещната страна, в това число и при положение на забавена доставка.

„ Има опция, в случай че срокът не бъде спазен, по този начин както е контрактувано, по взаимно единодушие на потребителя и търговеца да бъде контрактуван нов период за осъществяване, в границите на който въпреки всичко да бъде предоставено това, което е поръчано”, изясни ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов. Ако не се стигне до осъществяване и в в допълнение контрактувания период, наред с неустойките, потребителят има право да скапе контракта, надлежно и да получи цялата заплатена от него сума назад.

Ако това не се случи, последната дума е на съда, само че преди този момент потребителите могат да потърсят съдействието на КЗП, както и на така наречен помирителни комисии. „ Във всеки един съответен случай, като се изключи че за установените нарушавания постановяваме плануваните в закона наказания, ние подхващаме и всички тези дейности, които да доведат до заслужено обезщетение и отплата за потребителите”, добави Маргаритов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР