При положение, че нямаме никакви санкции върху нефта, пазарът се

...
При положение, че нямаме никакви санкции върху нефта, пазарът се
Коментари Харесай

Васко Начев: Крайно време е КЗК да се намеси заради цените на горивата

" При състояние, че нямаме никакви наказания върху нефта, пазарът се самоизолира и самичък си постанова наказания против Русия. Един милион барела по-малко идват към европа ", посочи Начев.

" Санкциите са едно политическо решение, което рефлектира психически върху пазара. Санкциите са наложени и работят, тъй като е доста мъчно да се прави търговия. Не знаете дали, в случай че си платите на фючърса след два месеца ще си получите стоката ", разяснява той.

" Интересно е за какво у нас цените на бензиностанциите вървят нагоре в случай, че няма причина за сходно нещо. Руският петрол, който на 80% " Лукойл - Нефтохим " използва е с 35% по-нисък от цената на сорта " Брент ", а в това време виждаме по какъв начин цените вървят нагоре. " Лукойл " да не управлява целия интернационален пазар? Не може да усилваш по този начин цените без да има пазарна логичност. Цените надвишават доста действителната цена, която би трябвало да е сега ", акцентира енергийният специалист.

По думите му горивата би трябвало да са с към 15 стотинки по-евтини.

" Това не е в резултат на притежателите на бензиностанциите. Те са притиснати от дистрибуторите, които идват от " Лукойл ", която работи единствено с трима медиатори. Не е ясно те на какви получават. Дали огромният марш остава при тях, в което се колебая или той си идва от самата рафинерия. Тук е мястото Комисия за защита на конкуренцията да се намеси и да излезе със мнение. Може и да има причина, само че обществото не знае истината, а тогава стартират слуховете ", съобщи още Васко Начев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР