При положение, че имате все по-малко положен труд, при суровините

...
При положение, че имате все по-малко положен труд, при суровините
Коментари Харесай

Експерт: Има дисбаланс между стоките и парите в обращение

" При състояние, че имате все по-малко положен труд, при суровините няма високи темпове на рандеман и производството на първична сила се усилва с към 1%, няма по какъв начин да има растеж на крайната продукция с 10 или 20%. Парите в обращение се усилват съвсем двойно от 2013-2014 година - 120 милиарда парична маса в този момент. Има голям дисбаланс сред стоките и парите в обращение, по тази причина има догонващ ритъм на цените ", изясни доцент Григор Сарийски от Института за стопански проучвания на Българска академия на науките.

По думите му при продължение на военния спор в Украйна е вероятен сюжет на стагфлация. " При затрудняване на логистиката на доставки и покачването на горивата се обрисува противен процес. Възможно е да се " крадат " енергийни запаси. По-големите страни ще търсят нарастване на доставките и това ще стане за сметка на по-малките страни ", счита той.

Според него има единствено опити за обезщетения, които не са прицелени към най-уязвимите. " Много сме надалеч от провеждането на целенасочена фискална политика, която да дава резултат. Притесненията за влизане в Еврозоната са за това какво ще ни коства и по какъв начин ще бъде изменена тя до момента в който ние влезем ", изясни доцентът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР