При полицейска операция в района на язовир Ивайловград, във вторник

...
При полицейска операция в района на язовир Ивайловград, във вторник
Коментари Харесай

Бивш кандидат за кмет на Ивайловград в афера за милиони от канабис


При полицейска интервенция в региона на язовир Ивайловград, във вторник вечерта са били арестувани трима мъже и жена, които съгласно публични данни на Министерство на вътрешните работи са отглеждали канабис. При акцията криминалистите са разкрили равнища, засята с към 400 корена канабис. Според изчисленията на експерти от тази плантация може да бъдат създадени към 500 кг подготвена продукция, чиито пазарна стойност може да доближи 3,5 млн. лв..

В спонтанната плантация е арестуван 33-годишен албанец, без документи за идентичност, който служителите на реда сварили да полива растенията. В ръкава на язовира са арестувани също 39-годишен гражданин на близкото село Покрован и 32-годишна ивайловградчанка, които се придвижвали към обекта по вода с лодка с гребла. В рамките на интервенцията е арестуван и 44-годишен мъж от Хасково. Четиримата са откарани в свиленградския арест, като мъжете са остарели познайници на органите на реда и са излежавали присъди за сводничество. Единият от тях е излязъл от пандиза преди година.

Според източници от районно управление (на МВР) Ивайловград арестуваната жена е Елена Парасарева. Тя е сестра на проваления претендент кмет на община Ивайловград - Христо Парасарев, който през 2015г. се яви като самостоятелен и получи поддръжката на едвам 397 гласоподаватели. Участието на Парасарев в локалния избор бе съпроводено със редица кавги си спомнят ивайловградчани, защото е бил чиновник на Министерство на вътрешните работи когато си издига кандидатурата. Законът категорично не разрешава чиновници на вътрешното министерство и това на защитата да вземат участие в политическа активност или да членуват в партии. В резултата на това Парасарев е бил уволнен, само че възобновен на работа от съда. В момента той е дознател в районно управление (на МВР) Харманли, а за сестра му Елена се твърди, че живее на фамилни начала със закопчания 44-годишен хасковлия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР