При полицейска операция е задържан 16-годишен младеж, участник в телефонна

...
При полицейска операция е задържан 16-годишен младеж, участник в телефонна
Коментари Харесай

Хванаха 16-годишен ало измамник, завлякъл жена със 76 000 лева

При полицейска интервенция е арестуван 16-годишен юноша, участник в телефонна машинация за 76 000 лв.. Тийнейджърът е арестуван на 19 януари в Търговище.

Същия ден, 66-годишна жена от града получила позвъняване на стационарния телефон в службата си от мъж, показал се за полицейски чиновник. Той ѝ обяснил, че в случай че даде наличните си пари на причинители на машинация, които евентуално ще ѝ позвънят, ще помогне на полицията да ги задържи. Уверил я, че незабавно по-късно сумата ще ѝ бъде върната. Вярвайки че оказва помощ, дамата изтеглила от сметката си в банка 76 000 лв., сложила ги в найлонов плик и ги оставила на указаното в телефонен диалог място - в непосредствена непосредственост до кошче за боклук на детска площадка в междублоково пространство в централната част на града.

Около 15:00 часа, директно след прибиране на плика с парите, служителите на реда задържали юноша, макар опита му да избяга. Установена е самоличността му - 16-годишен от Търговище, с регистрация за опиати. Наложена му е полицейска мярка за период до 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Проверява се съпричастността на арестувания към още една машинация, осъществена още веднъж в Търговище - при започване на този месец по същия сюжет е била въведена в подвеждане 77-годишна самотно живееща жена от града. Тогава тя хвърлила през терасата на жилището си 1600 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР