При подобряване на ситуацията около извънредната обстановка, причинена от разпространението

...
При подобряване на ситуацията около извънредната обстановка, причинена от разпространението
Коментари Харесай

Коледните базари в Пловдив - от 21-ви декември

При възстановяване на обстановката към изключителната конюнктура, породена от разпространяването на COVID-19 и по-малък брой болни, коледните в Пловдив ще се проведат от 21-ви до 29-ти декември . За това се договориха кметът на града Здравко Димитров с уредниците на обичайните събития към коледно-новогодишните празници. Обсъдени по време на срещата бяха и две местоположения за реализирането на базарите на Регионална занаятчийска камара, „ Капана “ и фермерския - по цялата улица „ Райко Даскалов “, както и пред известна пловдивска аптека.  Ако ситуацията не се усъвършенства, се обмисля вид базар „ Капана “ да се разположи на площад „ Централен “ - над подлеза на улица „ Гладстон “.
„ Община Пловдив поддържа провеждането на сходни културни събития, още повече преди коледните празници. Разбираме, че от реализирането им зависят стотици хора, които разчитат на приходи и средства за прехранване, само че като кмет имам огромната отговорност за живота и здравето на пловдивчани. Затова не бих могъл да ги изложа на риск “, разяснява Здравко Димитров. Той акцентира, че изключителната конюнктура в страната и въведените противоепидемични ограничения до 21-ви декември са причина провеждането на базарите да не бъде позволено.
 Европейски коледни базари - накъде да се насочим Европейски коледни базари - накъде да се насочим
Европейските коледни базари се случват точно през онази част от годината, в която дните са къси и мрачни, температурите ниски, а въз...
От следващата година, с оглед пандемията от COVID-19, и по-голямата сигурност и отбрана на пловдивчани и гостите на града, ще бъдат разисквани и спомагателни местоположения за провеждането на сходни културни мероприятия по този начин, че да няма скупчване на хора на едно място.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР