При подходящи условия технологията регистрира над 95% точностСърдечният ритъм на

...
При подходящи условия технологията регистрира над 95% точностСърдечният ритъм на
Коментари Харесай

Лазерен детектор разпознава хората по пулса от разстояние

При подобаващи условия технологията записва над 95% акуратност

Сърдечният темп на всеки човек е неповторим и от това се възползва технология за различаване на хора (снимка: CCO Public Domain)

Биометричната идентификация е част от всекидневието ни, само че в този момент наред с разпознаването на лица, пръстови отпечатъци и даже походка към този момент е допустимо идентифициране на хората по сърдечния им темп.

Пентагонът е създал лазер, който може да разпознава хората от разстояние – на база техния пулс, съгласно обява в MIT Technology Review. Технологията, известна като Jetson, употребява лазерна виброметрия за идентифициране на придвижването на повърхността на кожата, породено от пулса, и работи на разстояние до 200 метра.

Сърдечният темп на всеки човек е неповторим. На база на тази специфичност даже е основан способ за диагностика. Технологията Jetson се възползва от това, като при подобаващи условия записва над 95% акуратност.
още по тематиката
Както при разпознаването на лица и други биометрични данни, които разчитат на оптимални условия, пред Jetson има няколко провокации. Технологията работи при носене на елементарни облекла като риза, само че не и при по-дебела дреха, като да вземем за пример зимно палто.

Също по този начин, на Jetson трябват към 30 секунди, с цел да се събере нужната информация, тъй че сега тя работи единствено, в случай че индивидът е седнал или стои неподвижно. И, несъмнено, нейната успеваемост ще зависи от съществуването на база от записи на сърдечния темп на огромен брой хора.

Технологията може да е от изгода за военните и организациите за разузнаване. Искането на Пентагона за тази система от преди няколко години допуска, че системата е в развой на създаване. Възможни са и други приложения, да вземем за пример в лечебните заведения – за безжично следене на виталните индикатори на пациентите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР