При подготовката на новата учебна година родителите да внимават за

...
При подготовката на новата учебна година родителите да внимават за
Коментари Харесай

КЗП: „Следим за коректното обявяване на цените на ученическите стоки и комплекти“

При подготовката на новата образователна година родителите да внимават за оповестяването на цените и то най-много в случаите, когато избират разнообразни комплекти – композиция от принадлежности, артикули, раници, облекла и прочие, предизвести ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов по ТВ Европа. 

„ Понякога търговците за в действителност да улеснят родителите оферират подобен вид предложения, само че не всеки път това е най-изгодната цена. Затова един от акцентите при нашите инспекции е правилното оповестяване на тези цени. А когато приказваме за друг вид промоции, акции, понижения – наблюдаваме дали подхожда на действителността този анонс “, уточни Маргаритов. Той добави, че при инспекциите се обръща внимание още на сигурността на стоките и верността на информацията за техните характерности, които постоянно биват описвани много примамливо да родителите.

„ Нашият фокус ще бъде и върху онлайн пространството, защото в последните години, в това число и по жалбите в предходни интервали, виждаме по какъв начин родителите избират да пазарят и в интернет, където също се оферират от електронните магазини много каталози, комбиниращи нужните артикули за старта на годината “, означи ръководителят на КЗП. „ Във форумите, които сме проследявали, хората разясняват, че след първичната еуфория към подготовката на учениците и закупуването на тези артикули, след това са ги видели на други места на по-ниски цени. Притиснати от времето, нормално се доверяваме на някой различен вместо нас да реши казуса с целия този лист от нужни неща. Но има задоволително време и към момента да бъде изработен деликатен обзор и да бъдат съпоставени предложения, с цел да не се получава след това отчаяние. А ние, от своя страна, ще следим за коректността при оповестяването на тези промоции и понижения “, сподели още той.

Димитър Маргаритов заключи и картината на отминаващия летен туристически сезон. Извършени с над 2000 инспекции, в 7-8% от случаите има нарушавания. Те са свързани със занижено качество на туристическата услуга по отношение на притежаваната от дадения обект категория, опити за принуждаване на туристите да си вземат в композиция няколко услуги и други

„ Имаше един случай, който неотдавна стана прочут със зареждането на телефона в заведение и с таксата, която се вземаше за посещаване на тоалетна, макар че според закона клиентите изрично имат право гратис да я посетят “, даде образец Маргаритов. „ Виждаме – от една страна, към момента някои дефекти, свързани с непокриването на минималните условия, които наредбата залага във връзка с туристическите обекти. И въпреки това – опит за едни дребни хитринки, които целят лесна, само че минимална облага и които, съгласно мен, проектират един проблем и ние би трябвало да мислим за в бъдеще за неговото решение – отношението на търговеца към неговите клиенти, когато става въпрос за туристически артикул “, обърна внимание Маргаритов.    

„ Макар че при започване на сезона имаше терзания, че той може да се окаже много по-слаб от предходните, най-вероятно статистиката ще покаже прочут отлив, дължащ се на редица условия, само че като цяло качеството на туристическата услуга не е неприятно в България. Има обособени случаи, в които към момента отношението не е такова, каквото би трябвало да бъде – общително, правилно – и този признак, ние сме длъжни всички, най-много хотелиерите, ресторантьорите, да го преодолеем и да поддържаме високо качеството на услугата, с цел да можем да разчитаме на още по-силни сезони в идващите години “, заключи той. По думите му е извървян дълъг път към възстановяване качеството на туристическия артикул – към този момент съвсем не се срещат некатегоризирани обекти, от ден на ден притежателите на хотели и заведения се стремят освен да покриват минималните условия, само че и да надграждат, като оферират и спомагателни неща под формата на комплимент. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР