При подаряване на цветя съпрузи, приятели и всички подаряващи трябва

...
При подаряване на цветя съпрузи, приятели и всички подаряващи трябва
Коментари Харесай

Цветята, които НЕ се поарявт за 8 мярт

При подаряване на цветя съпрузи, другари и всички подаряващи би трябвало да се замислят два пъти за цветята, които ще включат в букета.

Според тайния език на цветята - наклонност, известна през Викторианската ера - филиз лавандула може да значи " съмнение ", а невен - " ревнивост ", което може да опорочи другояче сантименталния жест.

Въпреки че през днешния ден множеството хора не престават да свързват алените рози с любовта или романтиката, историческото значение на този комплициран знак избледнява и многото разнообразни послания, които можете да изпратите с цветя, са забравени. 

Не всички усеща, изразени посредством флориографията - терминът, с който се отбелязва речникът на смислите на цветята - са били похвали. Например цветя като японски лилии ( " не можеш да ме излъжеш " ), жълти карамфили (презрение) и босилек (омраза).

Водеща организация в областта на опазването на културното завещание е основала най-лошия, най-негативния и най-пасивно нападателния букет от цветя, съдържащ жълти рози, карамфили на шарки, розов люляк, лавандула и невен.

Ето какво е посланието, което носи всяко едно от цветята в този букет:
Роза (жълта): понижаване на любовта Карамфил на райета: Отказ Розов люляк: Непостоянство Лавандула: Недоверие Невен: Отчаяние, ревнивост.
Така че, без значение дали подарявате на своята половинка, другарка, щерка или учителка изборът на цветя може да изкаже повече от думи, пише actualno.com. Бъдете деликатни и усетете тайните послания на цветята, с цел да извършите деня още по-специален за тези, които обичате.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР