При по-строги мерки излизаме от дома с приложение на телефона,

...
При по-строги мерки излизаме от дома с приложение на телефона,
Коментари Харесай

Нова система казва контактували ли сме с болен

При по-строги ограничения излизаме от вкъщи с приложение на телефона, създадено от кабинета Ако се наложи, няма да се поколебаем да вземем още по-строги ограничения, безапелационен бе вицепремиерът
Електронна система, през която хората ще могат да ревизират дали са били в контакт с болен от ковид, ще е налична напълно скоро. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в изявление за Нова тв.

Ако се стигне до по-строги ограничения и възбрана за излизане без декларация, може да се употребява създадено от държавното управление приложение. Апликацията ще е подготвена до четвъртък. Тя може да се употребява дружно с хартиените заявления, вместо жителите да пращат есемеси, каквато концепция също е била обсъждана, изясни Дончев.

„ Надяваме се при започване на лятото тази рецесия да е зад тила ни. Но след тази пандемия светът ще е друг ”, сподели вицепремиерът. И добави, че страната ще направи всичко допустимо, с цел да смекчи последствията от нея. Дончев не се нае да предвижда дали ще се наложи удължение на изключителното състояние.

„ Ако се наложи, няма да се поколебаем да вземем още по-строги ограничения против разпространяването на ковид. По този въпрос не би трябвало да има разнообразни гледни точки ”, безапелационен бе Дончев.

Кабинетът се пробва по всякакъв начин да понижи товара върху здравната ни система, сподели Дончев. " Надявам се да удряме от горната страна пика на болестта и да даваме повече късмет на учените, които търсят лекарство и ваксина ", добави вицепремиерът. Той изрази мнение, че няма да се усети дефицит на болнични кревати, тъй като в полеви лечебни заведения могат да се трансфорат още десетки пространства у нас. " От позиция на кревати и съоръжение мисля, че ще се оправим. Това, което би било проблем в тежка обстановка, е неналичието на медицински личен състав ", счита Дончев. Той разяснява и мярката, съгласно която в страната ще изплаща 60% от заплатите на чиновниците на затруднените компании.

„ Трудно е да се планува какъв брой компании ще се възползват. Но тези наши дейности имат за цел да дадат късмет на работодателя да не изпраща служащите си на борсата ”, разяснява Дончев и добави, че някои дребни бизнеси може след това да се рестартират, само че за огромните това ще е мъчно.

Държавата не може да заплати наема и заплатата на всеки, само че ще се опита да помогне и да ограничи притока на безработни, сподели още Томислав Дончев. И продължи: " Ние не желаеме всеобщи банкрути, не желаеме безработни ".

Попитан какъв брой ще обеднеем след епидемията и икономическата рецесия, която я съпътства, вицепремиерът разяснява: " Няма еднопосочна прогноза, има песимистични и оптимистични сюжети. Тази рецесия няма да ни направи богати, ще промени всяко кътче на света. Илюзия е в случай че някой си мисли, че ще се върнем към това безметежно положение, което имахме в края на предходната година ". Дончев заключи, че сигурно по-късно светът няма да е същият. " Силно се надявам след тази рецесия качеството на демокрацията да не пострада ", заключи Томислав Дончев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР