При плащането на данъка върху доходите за 2019 г. гражданите

...
При плащането на данъка върху доходите за 2019 г. гражданите
Коментари Харесай

Отпадат служебните бележки за доходите

При заплащането на налога върху приходите за 2019 година жителите няма да се постанова да показват служебни бележки от работодателите си.
Промяната в Закона за налозите върху приходите на физическите лица е утвърдена през днешния ден от държавното управление. Следва утвърждение в Народното събрание. Това значи, че хартиеният документ няма да се желае през 2020 година, когато се заплащат налозите за преходната година. Вместо това работодателите и плащите налози върху приходите си ще дават информацията към данъчната администрация.

Целта на смяната е автоматизираното зареждане на цялата информация в образците на годишните данъчни заявления. Със законопроекта се предлага прекосяване напълно към подаване по електронен път на информации и заявления от самоосигуряващите се лица.

От държавната пресслужба оповестяват още, че с друго изменение се предлага прекосяване към облагане с финален налог вместо с налог върху годишната данъчна основа на добитите облагаеми парични и предметни награди от игри, надпревари и състезания, които не са предоставени от шеф или възложител, както и нарастване на цената на необлагаемите награди и предметни облаги до 100 лева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР