При пазаруването за празничната трапеза, когато и кошниците са по-пълни,

...
При пазаруването за празничната трапеза, когато и кошниците са по-пълни,
Коментари Харесай

КЗП: Важно е потребителите да реагират на всеки проблем при празничните покупки

При извършването на покупки за празничната софра, когато и кошниците са по-пълни, потребителите да наблюдават какво тъкмо се отбелязва на касата. Да внимават дали един артикул – инцидентно или не – няма да бъде маркиран повече от един път или видяната на щендера цена няма да се окаже по-висока на касата.

``
реклама

Това предложи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов в предаването „ Денят “ по телевизия Bulgaria ON AIR. Сред най-търсените за дарове тези дни са детските играчки. Маргаритов напомни, че те също попадат измежду стоките, които могат да бъдат върнати, в случай че са закупени през инернет. Важно изискване обаче е да не бъдат употребени за игра преди този момент. Председателят на КЗП моли при проблеми с резервации за празниците хората да реагират. Първо – към търговеца, а в случай че казусът не бъде решен, към контролните органи. „ Ако потребителят алармира навреме, правим инспекции с нашите дежурни екипи. Тогава е по-лесно за нас, с изключение на да установим нарушаването и да наложим глоба, само че и да спомагаме на потребителите да получат отплата за това, че са им били породени неудобства “, уточни той. Имаме съответни образци в нашата активност, в които сме постъпвали по този начин и в последна сметка потребителите са оставали въпреки всичко задоволени като краен резултат “, добави Маргаритов.

На въпрос на водещата Ганиела Ангелова защо към момента най-вече се оплакват потребителите Маргаритов отговори, че жалбите най-вече са свързани с гаранционната отговорност, само че от време на време и с ограничението на законови права на потребителите, туристически услуги и прочие В края на диалога Димитър Маргаритов предвижда, че най-вероятно през идващите години ще се следи наклонност за спад на броя на жалбите. Според него това се дължи на все по-доброто познаване на правата и нарасналата интензивност от страна на потребителите, както и на по-голямата осведоменост на търговците за техните законови отговорности.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР