При първото четене на промените в Закона за данъците върху

...
При първото четене на промените в Закона за данъците върху
Коментари Харесай

Проблем за фермерите, ако декларации за доходите се подават само по електроно

При първото четене на измененията в Закона за налозите върху приходите на физическите лица (ЗДДФЛ) през днешния ден депутатите взеха решение да отпадне 5-процентната отстъпка, която жителите употребиха при електронно подаване на данъчната декларация. В момента при онлайн подаването на декларацията до 31 март се употребява отстъпка от налога, който се дължи за последните три месеца от миналата година. Статистиката показвала, че близо 70 на 100 от декларациите към този момент се подават онлайн.

Според финансовото министерство има опция годишната данъчна декларация наложително да стартира да се подава от всички по електронен път, което ще омаловажи съществуването на 5-процентната отстъпка. Така в бюджета щели да постъпят към 1,2 млн. лева

Срещу тези промени обаче се оповестиха от Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, като изключително внезапно се опълчи депутатът от Движение за права и свободи Адлен Швекед, която уточни, че електронното подаване на декларациите от земеделските производители по селата ще ги затрудни извънредно доста.

Министерството на финансите обаче към момента не е предложило наложително складиране на декларациите по електронен път, по тази причина на този стадий планът не би засегнал дребните фермери.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР