При първите признаци на настинка или грип хората обикновено бързат

...
При първите признаци на настинка или грип хората обикновено бързат
Коментари Харесай

Стритите червени чушки - изненадващ източник на витамин С

При първите признаци на простуда или грип хората нормално бързат да се запасят с портокали и мандарини, които са известни с високото си наличие на витамин С. А знаете ли, че има по-богати източници на витамин С?
Д-р Серхат Коран от Университетската болница в Медипол споделя пред вестник „ Сабах ”, че стритият червен пипер е една от най-хубавите благоприятни условия за отбраната на организма против заболявания и наднормено тегло.
Стритият червен пипер съдържа доста повече витамин С от лимоните, акцентира той.
Червените чушки са и мощен антиоксидант – те съдържат витамин В6 и витамин А, които играят значима роля в енергийния метаболизъм на организма. Те понижават равнищата на холестерол и триглицериди в кръвта и подкрепят загубата на тегло, защото форсират метаболизма.
В допълнение би трябвало да се знае, че капсаицинът в лютите чушки - съединението, отговорно за техния пикантен усет, е мощно болкоуспокояващо средство и оказва помощ за усилване на имунната система. Той подкрепя също отварянето на дихателните пътища и изчистването на насъбрания секрет.
Разбира се, би трябвало да се внимава с количествата люти чушки, защото несъразмерната им консумация може да аргументи киселини, стомашни болки и диария.
Важно е и по какъв начин се съхранява стритият червен пипер. Той би трябвало да се държи на хладни места, като най-подходящ за задачата е хладилникът.
Ако в съда проникне влага, афлатоксините (които са канцерогенни) могат да се усилят и в последна сметка да доведат до рак на черния дроб.
Източник: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР