При пълна зала (кино-видеоклуб) на НЧ Отец Паисий“ в Созопол

...
При пълна зала (кино-видеоклуб) на НЧ Отец Паисий“ в Созопол
Коментари Харесай

Тихомир Янакиев: Бюджетът на Созопол за тази година е 38 млн. лв и е реалистичен

При цялостна зала (кино-видеоклуб) на НЧ „ Отец Паисий “ в Созопол се организира общественото разискване на проектобюджета за 2024 година на Общината. Той е 38 100 000 лева и е реален, само че при изискване, че имаме добър надзор върху събираемостта и върху разноските. В противоположен случай няма да го осъществим, сподели кметът Тихомир Янакиев, съобщи БНР.

Тази година смяна в таксата за битови боклуци няма, само че през идната ще има промяна нагоре, в случай че се одобри от страната методиката „ замърсителят заплаща “. Той добави:

„ Не знам дали сме дозрели като общество по този метод да се пресмята таксата боклук “, е безапелационен кметът. 

Приходите от локални действия са 24 950 000 лв., които обезпечават разноски за локални действия и са на стойност 22 729 000 лв.. 

„ Предвиждаме вложения, които са за над 9 млн. лева за три обекта - това са за постройката на Община Созопол, за учебното заведение в Созопол и това в село Росен, като Община Созопол е спечелила план с европейско финансиране за ремонт на постройката на администрация за 1,5 млн. евро. Отделно - новите улици, които са в квартал „ Мисаря “ са още 4 млн.лева. Т.нар. парк „ Магарешки площад “ също ще се ремонтира. Заложили сме в бюджета за тази година и погасяването на дълг към банки, който е близо 2 млн. главница. При нас огромният проблем са лихвите към тези банкови заеми, тъй като станах за първи път кмет лихвата беше 1,95%, а в този момент е над 5%. Дофинансирането е малко над 2 млн. Държавното финансиране е в размер на над 13 млн. Тази година има нарастване на дотациите с 1,5 млн.лв. Данъчните доходи са в размер на 10 916 000 лв., а неданъчните 12 815 000 лева

Преходният излишък е в размер на 3 496 000 лв.. Инвестиционната стратегия на община Созопол за тази година е 5 602 663 лв.. За построяването на моста над река Равадинска ще бъдат заделени 549 хиляди лева 900 хиляди лв. са заделени за ремонт на градския парк - така наречен „ Магарешки площад “, който е в новия град.

Политиката, която ще водим този мандат е да задоволяваме базовите потребности на хората в дребните обитаеми места, тъй като огромна част от тях нямат канализация, а живеят в 21 век. 148 хил.лв са планувани за създаване на канализационна мрежа в село Атия, ще се построява и канализационна мрежа в селата Росен и Зидарово. Очаква се бюджетът на община Созопол да бъде гласуван на 19 февруари, след общинската сесия, която следва на 31 януари.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР