При отменен полет в рамките на ЕС пътниците имат право

...
При отменен полет в рамките на ЕС пътниците имат право
Коментари Харесай

Блокираните във Франкфурт българи смятат да съдят колективно авиокомпанията

При анулиран полет в границите на Европейски Съюз пасажерите имат право на безвъзмездна храна, питиета и настаняване в хотел. Освен това, всеки има право на обезщетение от самолетната компания, възобновяване на сумата за билета или пътешестване по различен маршрут.

Българските жители, блокирани на летището Франкфурт - Хан, са добре и чакат да излетят за София в 20.15 ч. локално време, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Служители на генералното ни консулство във Франкфурт са на място, като са дали на нашите сънародници артикули от първа нужда - вода, храна, медикаменти, памперси, хигиенични материали. Летищните управляващи са удостоверили, че към този миг не се чака забавяне при излитането на самолета, както беше оповестено по-рано.

Над 150 българи са блокирани на летището във Франкфурт. Те е трябвало да излетят за София нощес в 23:00 ч. Като причина за обстановката се показват неприятното време в Германия и заледените писти. След закъснението се оказало, че екипажът е надхвърлил оптималните часове, в които може да лети. А през днешния ден породи и спор – препоръчан ли е хотел на пасажерите за през нощта.

Българите считат да съдят самолетната компания групово, упорстват и за обезщетение, информира .

В писмена позиция до NOVA от Wizz Air заявиха, че полетът е бил пренасочен поради 6-часовото затваряне на летище " Франкфурт- Хан " поради снегопочистване, което се е отразило и на оптималното работно време на екипажа. На пасажерите пък било препоръчано настаняване в хотел. От външното ни министерство оповестиха, че оказват подпомагане на българите.

Обезщетение не се дължи при изключителни обстановки. Такива са неподходящи атмосферни условия, решения на летищата свързани с въздушния трафик, както и опасности за сигурността.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР