При откриването на ловния сезон на дребен пернат дивеч заместник-министърът

...
При откриването на ловния сезон на дребен пернат дивеч заместник-министърът
Коментари Харесай

Призоваха ловците да спазват мерките срещу разпространението на чумата по свинете

При откриването на ловния сезон на малък дръпнат дивеч заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев прикани ловците да ползват ограниченията за неразпространение на Африканската чума по свинете /АЧС/, оповестиха от пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите /МЗХГ/. Заместник-министър Добрев взе участие в инструктаж на ловците в землището на село Баново, община Суворово, област Варна.



Пред ловците Атанас Добрев е подчертал, че ще би трябвало да се съблюдават и наложителни санитарно-хигиенни правила при овакантяване на ловните територии и преди нахлуване в обитаеми територии. Друга мярка, за която той е настоял, е при намиране на трупове на диви свине или други животни, или такива с нетипично държание, ловците да алармират неотложно като се обадят на телефон 112 или да осведомят най-близкото горско или ловно стопанство или дирекция по горите, с цел да се подхващат съответните дейности, се показва още в прессъобщението.



От МЗХГ прецизират, че у нас има 2795 ловни дружинки, 104 от тях няма да могат да ловуват все още, поради откритите случаи на диви прасета с АЧС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР